ZA SADA NIŠTA Obećali, pa odgodili besplatan vrtić za treće dijete

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Hladan tuš je roditeljima bjelovarskih vrtićanaca stigao iz Gradske uprave. Iako je najavljeno kako će od jeseni vrtić za treće dijete bez obzira na to idu li sva djeca u vrtić ili ne, biti besplatan, od toga ipak ništa. Barem za sada. Ta je mjera stavljena na čekanje dijelom zbog novca jer bi Grad morao mjesečno izdvojiti dodatnih oko 140 tisuća kuna, a dijelom zbog premalo mjesta u vrtićima, pravda se gradonačelnik Dario Hrebak.
FOTO: FACEBOOK GRAD BJELOVAR
– Moramo biti oprezni da godinu završimo u plusu tako da smo besplatan vrtić definitivno odgodili do 1. siječnja. Kasnije ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija. S druge strane, imamo problem i s nedostatkom kapaciteta – rekao je Hrebak.
U vrtiće je prijavljeno više djece nego prethodnih godina zbog čega, kaže Hrebak, neće biti dovoljno mjesta. Grad istovremeno, kaže, nastavlja ulagati u vrtićke kapacitete i treba odlučiti želi li se sada omogućiti da više djece pohađa vrtić ili da svima bude jeftinije. Jedno i drugo istovremeno ne može, uvjerava bjelovarski čelnik.
– Moramo se odlučiti što učiniti. Hoćemo li više ići na socijalni element ili na način da povećavamo broj same djece u vrtićima – kaže Hrebak.
FOTO: FACEBOOK GRAD BJELOVAR
Hrebak rješenje vidi u dovršetku vrtića u Gudovcu čime bi broj bjelovarskih vrtićanaca mogao rasti.
– Naravno da će se otvaranjem dodatnih kapaciteta kao što je vrtić u Gudovcu, ali i potencijalnog gradnjom novog vrtića ta cifra povećavati – kaže Hrebak.
Nije isključeno da će sljedeće godine najavljena mjera besplatnog vrtića za treće dijete ugledati svjetlo dana. Roditelji vrtićanaca kojima je Grad ove godine promjenom odluke izbio novac iz kućnog budžeta, se tako mogu samo nadati da će nagodinu Bjelovar svoje obećanje i ispuniti ili kako to u posljednje vrijeme bjelovarski gradonačelnik voli reći, da će ga isporučiti. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!