DOBRO STANJE Bjelovarska bolnica nije pod “korona-opterećenjem”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako svjedočimo ponovnom razbuktavanju koronavirusa i na nacionalnoj razini obaramo neslavne rekorde, Opća bolnica Bjelovar srećom nije pogođena i u njoj nema gužve. Od prvog zabilježenog slučaja u Hrvatskoj u bjelovarskoj bolnici je zbog koronavirusa hospitalizirano bilo ukupno deset osoba, a od danas u njoj trenutno ne leži nitko tko se zarazio Covidom-19. Broj onih koji su bili pod nadzorom je ipak malo veći, kaže ravnatelj bolnice Ali Allouch.
-Na odjelu za opservaciju smo do sada opservirali oko 130 pacijenata, a ukupno smo testirali oko 720 pacijenata – navodi Allouch.
Ravnatelj bolnice Ali Allouch
Oni koji su morali biti na bolničkom liječenu su uglavnom starije osobe koje su i prije toga imale određene zdravstvene probleme.
-Na liječenju smo imali osobe s komorbiditetima i imali smo samo jednu mladu osobu koja je zbog drugih razloga kratko bila u našoj bolnici na odjelu za izolaciju i brzo je premještena u drugu ustanovu – kaže doktor Allouch.
Od deset hospitaliziranih osoba oboljelih od koronavirusa u bjelovarskoj bolnici, dvije su morale biti prebačene u Zagreb, a većina ih je dakle imala blage do srednje simptome.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!