KREDIT U STIPENDIJU Grad nastavlja sufinancirati studentske kredite

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Pozitivnu tradiciju sufinanciranja kamate studentskih kredita Čazma nastavlja i u ovoj godini. Pravo na sufinanciranje ostvaruju svi redovni i izvanredni studenti sveučilišnih i stručnih studija u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, no kandidati moraju zadovoljavati i neke dodatne uvjete. Svi zainteresirani studenti moraju imati prebivalište na području Grada Čazme, državljanstvo Republike Hrvatske te upisan fakultet. Značajna je to prilika kojom studenti dobivaju besplatan kredit, kaže gradonačelnik Dinko Pirak.
FOTO Grad Čazma
– Već niz godina pomažemo studentima koji su redovno upisani s područja grada Čazme. Tako sufinanciramo kamatu na studentske kredite u stopostotnom iznosu što zapravo daje mogućnost studentima da imaju besplatan kredit. Taj kredit isto tako se može pretvoriti i u stipendiju – rekao je Pirak.
Da bi se kredit pretvorio u stipendiju, studenti godinu trebaju završiti s prosjekom 4,5. Takvih studenata, kaže Pirak, uvijek ima.
– Imamo već nekoliko tih slučajeva gdje zaista imamo izvrsne studente. Na taj način ih i motiviramo na obostranu odgovornost i da, ako su izvrsni, mogu imati korist da im se kredit pretvara u stipendiju – kaže Pirak.
Javni poziv je otvoren trajno, do kraja akademske godine, a prijava se može dostaviti osobno ili poštom na adresu Grada Čazme. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!