POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE Nikada toliko nepoznanica kao sada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/GRUBIŠNO POLJE – Nova školska godina počinje za dva tjedna, a zbog epidemiološke situacije nikada kao sada nije bilo toliko nepoznanica i upitnika iznad glava učenika, roditelja i zaposlenih. Potvrđuje to i ravnateljica Druge osnovne škole Bjelovar, Ines Kapša.
-Mi radimo sve potrebne pripreme, ali nam nedostaje mnogo informacija koje nam je dužno dati naše ministarstvo, a koje još uvijek nažalost informacije nije dalo – kaže Kapša.
Dok škole čekaju upute resornog ministarstva o tome kako će se nastava održavati, pripremaju se koliko mogu – čiste i dezinficiraju škole, zaprimaju udžbenike. Iako tek treba vidjeti kako će nastava točno izgledati, za pretpostaviti je da će između učenika trebati osigurati razmak. U grubišnopoljskoj Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića koja radi u jednoj smjeni s tim ne bi trebali imati problema. Pod uvjetom da se vrate u dvije smjene, napominje ravnateljica Snježana Šeliš.
Snježana Šeliš, ravnateljica OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje
-U slučaju dvosmjenske nastave možemo bez problema osigurati razmak kakav će biti propisan – ističe Šeliš.
Tako prostor planiraju rasteretiti i u Drugoj osnovnoj školi Bjelovar. No, ako će morati raditi u jednoj smjeni, tada bi to mogao biti problem.
-Ako ćemo biti u jednosmjenskoj nastavi u manjim učionicama će se mjere nažalost moći malo teže održavati – upozorava Kapša.
Roditeljima i Kapša i Šeliš poručuju kako će škole učiniti sve da učenici u njima budu sigurni. I njima i učenicima, a posebno prvašićima pak da ne treba dopustiti da korona pokvari veselje prvih školskih dana.
-Nemojmo dopustiti da epidemija koja nas je zadesila u drugi plan stavi veselje zbog povratka u školu koje svi osjećamo, a za prvašiće pri tome počinje najljepše razdoblje života – poručuje Šeliš.
Grubišnopoljska bijela labudica, kaže Šeliš, svoje đake prvake čeka širom raširenih krila.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!