GRAĐANSKA INICIJATIVA Nova škola je nužnost, a ne luksuz

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovar treba još jednu školu. Poručuje to građanska inicijativa koja je za gradnju škole na sjeveru grada pokrenula peticiju, a potpise su uz sjeverna bjelovarska naselja sada prikupljali i na korzu. IV. osnovna škola u koju odlaze učenici bjelovarskog sjevera je, upozoravaju, prenapučena. Ne može raditi u jednoj smjeni što za roditelje zna predstavljati popriličan izazov, kaže predstavnica inicijative Marina Balen.
-Imaju poteškoće u smislu da se moraju organizirati s glazbenom školom, sa svim slobodnim aktivnostima tako da se zaista osjeti potreba i ljudi to osjete na svom primjeru – navodi Balen.
Problema s organizacijom se pribojava i Andrea Petrić koja će sljedeće godine imati školarca, školarca koji bi svoje školske dane trebao provoditi upravo u IV. osnovnoj. U njoj, smatra Andrea, sada ima previše učenika.
-Imam dojam da je, možda, koliko god da se nastavnici i trude ipak ljepše raditi kada je manje učenika. Tada se može bolje organizirati i poslijepodnevni boravak, a i roditeljima je jako teško posložiti sve kada se ide u dvije smjene – kaže Petrić.
I Andrea Petrić stoga rješenje vidi u gradnji nove škole na sjeveru Bjelovara. To bi, smatra, bilo dobro i za nastavnike i za roditelje, a što je najvažnije i za samu djecu. Blizina buduće škole je pri tome, kaže, tek jedan plus.
-Tri kilometra nije daleko do IV. osnovne, ali ipak bi djeci bilo lakše i bila bi samostalnija jer ih roditelji ne bi morali stalno voziti, a i rad bi bio kvalitetniji – navodi prednosti nove škole na sjeveru grada Petrić.
U inicijativi su odazivom građana zadovoljni. Do sada su prikupili oko dvije tisuće potpisa i vjeruju da će željene tri tisuće dostići do početka nove školske godine kada će peticiju predati Gradu sa zahtjevom da se o novoj školi raspravlja na Gradskom vijeću.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!