HVALEVRIJEDAN PROJEKT U nove školske pobjede s novom stolarijom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek danas su obišli Područnu školu Josipa Generalića Hlebine koja djeluje u sastavu Osnovne škole Fran Koncelak Drnje na kojoj su nedavno završeni radovi zamjene vanjske stolarije vrijedni gotovo 300 tisuća kuna. Župana i suradnike u obilasku Općine i područne Škole dočekala je načelnica Općine Božica Trnski sa zamjenikom Anđelkom Belecom te ravnateljom Ivanom Pikivačom koji su izrazili zadovoljstvo realiziranim radovima.

Koprivničko – križevačka županija je preko Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije temeljem prijave na Javni poziv za sufinanciranje projekata u 2020. godini, a prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice osigurala 150 tisuća kuna, a razliku do ukupne vrijednosti projekta od 294.220,10 kn s PDV-om Županija je osigurala u vlastitom Proračunu.
Valja spomenuti kako Županija, Općina Hlebine i Škola imaju kvalitetnu suradnju, a i sama Općina sukladno mogućnostima iz vlastitih sredstava svake godine izdvaja za školsku infrastrukturu i ulaže u podizanje kvalitete uvjeta obrazovanja na području Općine.
-Prošle godine je na školi zamijenjena stolarija u vrijednosti od oko 55 tisuća kuna, a ove smo godine sredstva uložili u nabavu unutarnje stolarije i u zamjenu bojlera, istaknula je načelnica Trnski.

Župan je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te napomenuo kako Županija veliku pažnju posvećuje ravnomjernom razvoju svih krajeva pri čemu su kvaliteta obrazovanja, školska infrastruktura i unapređenje materijalnih uvjeta visoko na listi prioriteta Županijske uprave.
-Jedna od temeljnih zadaća Županijske uprave jest osiguranje adekvatnih uvjeta za učenike i nastavnike u školama kojima smo osnivač, kako bi prostor u kojem borave bio što ugodniji, siguran i poticajan za rad. Kontinuirano ulažemo u sustav obrazovanja, a tijekom ljeta redovnim popravcima i rekonstrukcijama osiguravamo sve što je potrebno u cilju poboljšanja materijalnih uvjeta koji će omogućiti, uvjeren sam i dobar uspjeh svih 110 osnovnoškolaca koji će ove godine u Područnoj školi Hlebine pohađati nastavu, kazao je župan prilikom obilaska te pohvalio brojne aktualne projekte koji se trenutno provode na području Općine.
Posjet Općini Hlebine bio je prilika i za obilazak radova II. faze rekonstrukcije Galerije naivne umjetnosti koja obuhvaća zamjenu vanjske stolarije, a sufinanciranje ovog značajnog projekta za očuvanje kolijevke naivne umjetnosti Općina je osigurala preko Ministarstva kulture, dok su preostala sredstva osigurana u Proračunu Općine Hlebine za 2020. godinu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!