OPĆINSKI PROJEKTI Uspješni su zahvaljujući europskim fondovima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Radna atmosfera vlada u općini Sirač gdje se obnavljaju mjesni domovi u naseljima Kip i Šibovac. Zahvaljujući sredstvima europskih fondova, u općini je prošle godine obnovljeno i opremljeno nekoliko takvih objekata, tako da su trenutni radovi samo nastavak ove dobro uhodane prakse.
– Prva faza radova doma u Kipu je gotova te su sada u pripremi radovi za drugu fazu. Što se tiče doma u Šibovcu, njegova se vrijednost procjenjuje na tri milijuna i 600 tisuća kuna i očekujemo da će do kraja devetog mjeseca biti pod krovom – rekao je načelnik Općine Sirač Branimir Miler.
Načelnik Branimir Miler
Osim toga, nastavljaju se ulaganja i u općinske ceste.
– Dobili smo građevinsku dozvolu za cestu Pakrani-Bijela-Borki koja je dužine 10 i pol kilometara, sada još samo čekamo natječaj europskih fondova kako bi se na njega i javili. Ajmanov sokak još uvijek nije završen, pripremne radnje koje uključuju kompletnu infrastrukturu napravljene su, no još je ostalo asfaltiranje – kaže Miler.
Vrijednost ceste Pakrani-Bijela-Borki procjenjuje se na sedam milijuna kuna dok će tako zvani Ajmanov sokak Općina financirati iz vlastitog proračuna. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!