NIJE DOBRO Šesti dan zaredom raste broj oboljelih od koronavirusa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U Koprivničko-križevačkoj županiji šesti dan zaredom raste broj novooboljelih osoba. Pristigli su nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata te su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19.
Riječ je o dvije osobe iz đurđevačkog i jednoj osobi s koprivničkog područja. U ovom trenutku poznato je kako je riječ o osobama koje su bliski kontakti ranije zaraženih osoba i jedna je mlađa osoba koja je razvila blage simptome po povratku s ljetovanja. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba, a trenutno se 91 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji.
S današnjim rezultatima na području Županije registrirano je 19 aktivnih slučajeva koji se nalaze na kućnom liječenju i jedna je osoba ozdravila, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 126 slučaja bolesti COVID-19.
Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.
Poseban apel upućuje se mlađim osobama po povratku s ljetovanja da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!