ZAVRŠNA KONFERENCIJA Nakon 40 godina zgrada je dobila novo ruho

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Održana je završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije. Zgrada je useljena prije 40 godina, a cijeli taj period vanjskog uljepšavanja nije bilo. Danas, projektom vrijednim sedam milijuna kuna kompletno je obnovljena zgrada u kojoj se nalaze ginekologija, ambulanta opće medicine, dispanzer za žene i popratni odjeli. Novoobnovljena zgrada ne ide na ruku samo zdravstvenim djelatnicima, već i svim pacijentima koji u njoj borave, kaže ravnateljica Doma zdravlja Ljubica Čaić.
Župan Damir Bajs
– Sada je zgrada zablistala kao jedna ljepotica, ona je ukras u našem gradu. Zaista su radovi i estetski i funkcionalno lijepo izvedeni. Vjerujem da će uštede, pogotovo u zimskim mjesecima, biti velike. Mislim da na novom i lijepom objektu možemo biti ponosni svi, kako mi tako i građani grada Bjelovara. Pacijenti kažu da su zadovolji, a to i je ono najbitnije – rekla je Čaić.
Ravnateljica Doma Zdravlja Ljubica Čaić
Čak četiri milijuna i 200 tisuća kuna osigurano je europskim sredstvima putem Fonda za energetsku učinkovitost, dva milijuna i 200 tisuća kuća sufinanciralo je Ministarstvo regionalnog razvoja dok je 633 tisuće kuna osigurala sama Bjelovarsko-bilogorska županija. Radi se o trećem projektu provedenom kroz to Ministarstvo, kaže državni tajnik Velimir Žunac.
– Zadovoljstvo je vidjeti bolnicu u ovakvom ruhu. U početku se trebalo raditi o iznosu od dva milijuna i 600 tisuća kuna, no kroz uštede došli smo do manjeg iznosa. Sva tri projekta ukupno su kroz državni proračun sufinancirani s oko šest i pol milijuna kuna i to samo za Opću bolnicu Bjelovar. Kroz tisuće projekata koji su sufinancirani europskim novcem, kao što je i ovaj, siguran sam da se kvaliteta života u Hrvatskoj znatno podignula i da se kroz silne milijarde napravilo jako puno – kaže Žunac.
Župan Damir Bajs podsjetio je kako je Bjelovarsko-bilogorska županija treća županija u Hrvatskoj po povlačenju europskog novca.
– Hrvatska je imala veliku šansu povlačenja sredstava i samim time dizanja standarda. Tu su priliku imale i sve županije. Prije sedam godina Bjelovarsko-bilogorska županija bila je zadnja po povlačenju europskih sredstava, sada smo na trećem mjestu. Mi s Fondom za energetsku učinkovitost imamo skoro preko 50 projekata od kojih je najveći dio vezan uz školstvu, ali i uz zdravstvo. Osjetili smo mogućnost koja nam je dana. Samo u Bjelovaru u ovom trenutku Županija provodi projekte vrijedne preko 350 milijuna kuna. U te projekte ubraja se energetska obnova Doma za starije osobe Bjelovar, Centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar i izgradnja Glazbene škole – kaže Bajs.
Osim radova na energetskoj obnovi Opće bolnice, treba spomenuti i dodatne radove koji će tek uslijediti. Riječ je o uređenju ulaza u zgradu te uređenju okoliša i rasvjete. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!