MILIJUNSKI PROJEKT Kulturni centar udahnut će novi život općini

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – U općini Rovišće niknula je prava multifunkcionalna ljepotica – kulturni centar. Nakon građevinskih radova i samog objekta koji sada krasi centar Općine, na red je došlo opremanje i zadnji detalji. Iako je u radovima bilo prepreka, Rovišće je sve bliže svom cilju, a on je doprinos razvoju Općine, podizanje atraktivnosti života na ruralnom području, razvoj i stvaranje potencijala za druge aktivnosti te poticanje rasta društveno – ekonomske održivosti.
FOTO: OPĆINA ROVIŠĆE
– Kada govorimo o kulturnom centru u Rovišću možemo reći da se radi o jednom predivnom objektu koji će koristiti udruge s područja općine Rovišće, ali koristit će se i kao kino, kazalište. Sam centar Rovišća tim je objektom dobio jednu novu dimenziju – kaže Slavko Prišćan, načelnik Općine Rovišće.
Vrijednost projekta je gotovo devet milijuna kuna.
– Uredili smo okoliš i prilaze te asfaltirali dio ceste ispred samog ulaza. Kada se sagledaju svi troškovi, od namještaja, projektiranja, geodetskih usluga, nadzora, konzultanata i svega ostalog, došli smo do gotovo devet milijuna kuna. To je zaista puno, ali ta sredstva povukli smo iz fondova Europske unije – ističe Prišćan.
Zbog europskog novca, Općinu projekt neće koštati gotovo ništa, osim eventualnih dodatnih radova i to samo ako za njima bude potrebe. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!