NOVI SET POTPORA Potpisano 122 ugovora s liječnicima i medicinskim osobljem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan je novi set ugovora s liječnicima i medicinskim osobljem. Mjera je to putem koje se želi zadržati, ali i privući liječnike da dođu raditi u zdravstvene ustanove na području županije. Mjere podrazumijevaju sufinanciranje stambenih kredita i troškove podstanarstva te sufinanciranje stručnog usavršavanja i doškolovanja od strane Županije. Po svim mjerama, do sada je ukupno potpisano 122 ugovora.

Bjelovarsko-bilogorska županija je županija s najvećim investicijama u zdravstvu u Republici Hrvatskoj. Kroz europske projekte uspjeli smo riješiti pitanje obnove naših ambulanti opće medicine, a upravo je završila energetska obnova stomatologije i niza odjela Opće bolnice Bjelovar. U tijeku je i gradnja najvećeg objekta u Hrvatskoj koji se tiče zdravstva i najvećeg objekta u povijesti Bjelovara, a to je nova zgrada Opće bolnice Bjelovar. Uz sve te investicije nismo zaboravili ono što je najvažnije, a to su ljudi. Mi smo jedina županija koja ima otvoren javni poziv kako liječnicima tako i medicinskom osoblju, koji je trajno na snazi, a kojim se šalje poruka našim liječnicima i medicinskom osoblju, vi ste nam bitni – rekao je župan Damir Bajs.
Ovaj hvalevrijedan projekt do sada je dao izvrsne rezultate, naglasio je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch.

– Do sada smo uspjeli zaposliti tridesetak specijalista, specijalizanata sekundaraca, jednog magistra kliničke farmakologije i tri magistra biokemije. U odnosu na druge ustanove, minimalan je i odlazak liječnika iz naše bolnice. Do sada je pedesetak naših zaposlenika iskoristilo ovu subvenciju, manji broj za podstanarstvo, a veći za otplatu kamate stambenog kredita. To u prijevodu znači da je veliki broj njih odlučio živjeti u našoj županiji – kaže Allouch.
Bojan Đurkas, liječnik u Općoj bolnici Bjelovar zahvalio se na danim mogućnostima.
Meni kao mladom liječniku i nekome tko je novi u zdravstvu ovo jako puno znači, najviše u financijskom smislu. Mislim da je ovo idealna prilika i za druge mlade liječnike da potraže ovdje priliku za posao, a kasnije i za ostanak i život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – rekao je Đurkas.
Putem mjera korisnik može ostvariti do 20 tisuća godišnje, a iz županijskog proračuna do sada je za mjere izdvojeno milijun i 800 tisuća kuna. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!