INFRASTRUKTURA Cilj im je potpuna pokrivenost vodoopskrbnom mrežom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Općina Štefanje na dobrom je putu da u potpunosti realizira pokrivenost vodoopskrbnom mrežom u svim naseljima. Kako otkriva tamošnji načelnik Ivo Emić, nakon što je Općina nedavno finalizaciju planiranja izgradnje vodovodne mreže preuzela od Županije, stvari su se počele kretati na bolje.
Načelnik Ivo Emić
– Građevinska dozvola za Gornju i Donju Šušnjaru izdana je, a vodovodna mreža dužine je devet tisuća metara. Temeljem financiranja Hrvatskih voda prenijeli smo pravo građenja na našeg koncesionara, Komunalije Čazma i oni su raspisali natječaj za izvođenje radova – rekao je Emić.
Riječ je o projektu vrijednom šest i pol milijuna kuna, a prva faza radova, izgradnja kroz naselje Šušnjaru, je već završena te se traže sredstva za drugu fazu. Načelnik pojašnjava što slijedi.
– Slijedi spajanje na Martinac gdje postoji voda. Nadam se da će do kraja godine Šušnjara imati vodoopskrbu. Trenutno je u fazi i izdavanje građevinske dozvole za naselja Blatnica i Starine. Ukupna dužina te vodoopskrbe je nekih 17 kilometara – kaže Emić.
Ukupna vrijednost je pak oko deset milijuna kuna, a u Općini se nadaju da će cjelokupni posao biti priveden kraju kroz tri godine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!