NOVA RAČA Bivši Fenor dobiva prve stanare

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Pažnja je u Novoj Rači ovih dana usmjerena projektima koje niti koronakriza ne može zaustaviti. Konkretno, bivši Fenor koji je zalaganjem Općine Nova Rača postao poduzetnička zona, dobiva prve stanare. Više detalja, odnosno točnu brojku o koliko stanara je riječ, ali i kada se očekuje njihovo useljavanje, otkriva načelnik Darko Knežić.
– Imamo troje spremnih stanara. Još samo čekamo priključak struje koji bi se trebao riješiti do kraja osmog mjeseca. Tako da bi već početkom devetog mjeseca stanari mogli ući u svoje prostore – kaže Knežić.
Radi se o poduzetnicima različitih djelatnosti. – Jedan stanar imao bi otkup žitarica i kukuruza, jedan proizvodnju lampiona i jedan veleprodaju cvijeća – kaže Knežić.
Načelnik Darko Knežić
Ugovori su pripremljeni i trebali bi se potpisati početkom rujna, prilikom useljavanja. A načelnik pojašnjava i kako su uvjeti za poduzetnike vrlo povoljni. Naime, poduzetnici po četvornom metru trebaju izdvojiti tek 4 kune i 30 lipa. Da su učinili korisnu stvar potvrđuje i činjenica se i ostali poduzetnici interesiraju za najmom prostora.
– Bilo je zainteresiranih i za druge slobodne hale. Još uvijek svi razmišljaju, a kada se odluče javit će nam se pa ćemo raspisati natječaj. Još četiri hale su slobodne od kojih je jedna veličine dvije tisuće i 700 kvadrata – ističe Knežić.
Uz malo truda i dobre volje, nekadašnjoj tvornici koja je godinama zjapila zapuštena, udahnut je novi život. Iako sada nije više tvornica, ponovno ima namjenu i to vrlo pozitivnu. Zapošljavanja i pokretanje poduzetničkih djelatnosti nešto su što je danas od neprocjenjive važnosti.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!