PORAST NOVOZARAŽENIH Sedam je osoba dobilo pozitivn nalaze, ukupno 26 oboljelih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija bilježi nagli porast novooboljelih od koronavirusa. U ovom trenutku potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze, dok ih je na području županije ukupno 26 aktivnih.
Riječ je o dvije osobe iz đurđevačkog i pet osoba s koprivničkog područja. Epidemiološkom obradom utvrđeno je kako su novooboljele osobe razvile simptome nakon povratka s ljetovanja ili je riječ o obiteljskim kontaktima ranije zaraženih osoba. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada, a trenutno se 95 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji. Unazad nekoliko dana policijski službenici nadzirali su poštivanje mjera samoizolacije, te u 47 nadzora nije utvrđeno kršenje mjere.
Na današnjoj koordinaciji županijski Stožer donio je Izmjenu Zaključka o odgodi početka održavanja županijskih nogometnih liga. Stožer apelira na građane da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže se od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba, ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!