SVE JE SPREMNO Novi standard za učenike, nastavnike i cijelu Općinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Na radost učenika, nastavnika i roditelja, Osnovna škola Veliko Trojstvo potpuno je obnovljena za početak nove školske godine. Veći broj učionica i kabineta samo je dio boljeg standarda škole gdje u nove pobjede uskoro kreće 188 učenika. Ravnateljica škole Sanja Vranješević ističe kako se uporabna dozvola s nestrpljenjem čekala, a sada kada je objekt službeno preuzet, svi su sretni baš poput male djece.
Ravnateljica OŠ Velike Trojstvo Sanja Vranješević
– Završetak dogradnje naše škole za nas učitelje, učenike i roditelje znači mnogo jer mi smo sada dobili nadstandard kojim se rijetko koja škola može pohvaliti. Dobili smo veći broj učionica, kabineta, novu zbornicu i novu kuhinju opremljenu sa svim aparatima. Ono što je nama najbitnije, to je da smo svi pod jednim krovom, nismo raštrkani. Županija nam je omogućila i novi namještaj u koji je uloženo dodatnih 200 tisuća kuna. Sada je sve tu i mi smo jako sretni – rekla je Vranješević.


Zadovoljstvo ne krije niti Ivana Anđić, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Veliko Trojstvo.
– Sretni smo i ponosni što ćemo imati ovakav objekt koji i zaslužujemo. Svaka učionica ima i svoj kabinet, što će pridonijeti boljoj organizaciji rada. Osim toga, učionice su velike, prostrane, klimatizirane i povezane s dvoranom i blagovaonom. To će omogućiti djeci kvalitetniji suživot u školi zajedno s nama – kaže Anđić.
Načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić
Uz obnovljenu i dograđenu školsku zgradu, izgradio se i dječji vrtić. Tako će djeca nakon vrtića odmah u istom krugu moći nastaviti i školovanje. Sama ta činjenica kao i cijeli projekt puno znači i samoj Općini Veliko Trojstvo.
– Dogradnja škole te izgradnja novog dječjeg vrtića pruža mogućnost mladim obiteljima da ostanu u Velikom Trojstvu jer ovdje imaju sve što bi imali i da žive u gradu Bjelovaru – rekao je načelnik Općine Ivan Kovačić.
Vrijednost cijelog projekta iznosi 14 milijuna kuna od kojih je Bjelovarsko-bilogorska županija sufinancirala pet milijuna.
– Županija je osigurala dogradnju i gradnju ukupno 12 školskih objekata na području cijele županije. Oko 40 posto učenika na županijskoj razini ići će upravo u takve škole. Županija je u dogradnji Osnovne škole Veliko Trojstvo sudjelovala s pet milijuna vlastitih sredstava. Naša Županija je trenutno na drugom mjestu u Hrvatskoj po ulaganju u školstvo. To znači da školstvo na našem području ima jednu bolju i obećavajuću budućnost. Projekt je u većini iznosa financiran od strane Europske unije i Ministarstva regionalnog razvoja, dok je dogradnja škole financirana isključivo županijskim novcem – kaže župan Damir Bajs.
Uz nastavu u jednoj smjeni koja će sada biti omogućena svim učenicima, projekt donosi i značajne uštede. Jedna od njih je kuhinja u kojoj će se hrana pripremati zajednički, kako za školarce, tako i za vrtićance. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!