TEŠKA ODLUKA Evo što će biti s Jesenskim sajmom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije danas je priopćio kako su u posljednja 24 sata u županiji zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Tri novozaražene osobe su iz Daruvara i kontakt su prethodno zaraženih dok je jedna novozaražena osoba iz Bjelovara i nije kontakt prethodno zaraženih osoba.U županiji je ukupno 13 aktivnih slučajeva dok se 132 osobe nalaze u samoizolaciji.

– Bjelovarsko-bilogorska županija ima najmanji broj zaraženih u Republici Hrvatskoj. Na sreću, nitko od zaraženih uopće u korona krizi nije umro tako da smo jedna od tri županije koja ima i taj status. No, to se može promijeniti preko noć. Zato pozivam sve da budu odgovorni i da taj minimalan broj koji imamo ostane što duže – rekao je župan Damir Bajs.
Temeljem dogovora s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i zbog povećanog broja zaraženih na državnoj razini, županijski Stožer donio je odluku i da se Jesenski međunarodni bjelovarski sajam ove godine neće održati.
– Ograničeni broj dozvoljenih ljudi koji je sveden na tisuću nije dovoljan za održavanje sajma, pogotovo ako u obzir uzmemo da su samo polovica od toga izlagači. Rizici su jednostavno preveliki – zaključuje župan.

Budući da su rizici preveliki, izlagači i posjetitelji morat će pričekati neke nove i bolje uvjete za održavanje ove popularne bjelovarske manifestacije. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!