POTPORA GRADA Mlade obitelji imaju priliku riješiti stambeno pitanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Mladim obiteljima s područja grada Grubišnog Polja upućen je javni poziv za dodjelu potpora za rješavanje stambenog pitanja. Poziv se temelji na gradskom programu mjera koje je na posljednjoj sjednici donijelo Gradsko vijeće. Putem programa osigurane su dvije mjere – Potpora za kupnju stambenog objekta, građevinskog zemljišta ili gradnju kuću i Potpora za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova. Grad je za te dvije mjere u proračunu osigurao 200 tisuća kuna. Za sada, zainteresiranih ima, napominje gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh
– Cilj je da mladi ostanu na području grada Grubišnog Polja. Kod nas mogu dobiti do 15 tisuća kuna vezano za pomoć u opremanju kuće ili za gradnju – rekao je Mađeruh.
Korisnici potpora su mlade obitelji, odnosno podnositelj, njegov bračni ili izvanbračni partner te njihova djeca. Jedini uvjet je da jedan od partnera nije navršio 35 godina. Mladom obitelji smatra se i jednoroditeljska obitelj koju čine dijete ili djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj koji također nije navršio 35 godina.
– Do sada su kriteriji takvi, a na kraju godine ćemo vidjeti kakav bude interes. Tek tada ćemo znati ima li potrebe da se nešto mijenja. Sve u svemu, mislim da smo pogodili temu – ističe Mađeruh.
Javni poziv otvoren je do 30. studenog ili do iskorištenja sredstava, a nalazi se na službenim stranicama Grada Grubišnog Polja. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!