OPĆINSKA MJERA Pomoć mladim obiteljima oko stambenog pitanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Kako bi se mlade obitelji potaknule na ostanak ili dolazak u općinu Hercegovac, Općina im je odlučila pomoći pri rješavanju stambenog pitanja. Općinska mjera na snazi je još od 2017. godine, a na godišnjoj razini pomogne šest do deset mladih obitelji. U ovoj godini do sada su potpisana 4 ugovora, a da se mjera pokazala itekako dobrom potvrđuje i načelnik Boro Bašljan.
– Svake godine blizu deset obitelji prijavljuje se za pomoć. Doseljavaju se na područje općine Hercegovac ili se, mladi ljudi koji već žive s roditeljima, odlučuju za samostalan život kupujući nekretninu u našoj općini – kaže Bašljan.
Za lakše rješavanje stambenog pitanja Općina po obitelji daje 15 tisuća kuna.
– Pomoć iznosi 15 tisuća kuna za kupnju nekretnine, a može se ostvariti još i sedam i pol tisuća kuna za potrebne radove uređenja i poboljšanja te nekretnine poput priključenja na komunalnu infrastrukturu i ostale troškove tog tipa – ističe Bašljan.
No dodatne pogodnosti ne mogu se koristiti odjednom već slijedi pravilo – jedna mjera u jednoj godini. Mladim obiteljima život u Hercegovcu može olakšati i činjenica da Općina sufinancira vrtić, produženi boravak, ali i školski pribor za učenike osnovnih i srednjih škola. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!