RADNA ATMOSFERA Uz pomoć Ministarstva do ostvarenja općinskih planova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Putem Ministarstva regionalnog razvoja i programa za nacionalne manjine Općina Končanica ostvarila je svojevrsni iznos za izgradnju garaža za vatrogasna vozila. Nakon završenog natječaja, potrebno je izabrati izvođača radova što Općina planira provesti ovih dana.
– Za projekt izgradnje garaža za vatrogasna vozila od Ministarstva smo dobili 200 tisuća kuna dok je procijenjena vrijednost prve faze oko 150 tisuća kuna. Vidjet ćemo kakve će biti ponude prema kojima ćemo i izabrati izvođača radova. Sve u svemu, nastavljamo ulagati – rekao je Zlatko Bakunić, načelnik Općine Končanica.
Osim toga, Ministarstvo graditeljstva Općini je odobrilo 142 tisuće kuna za kupnju traktora. On je uspješno kupljen i vrijedi 250 tisuća kuna dok malčer još pokušavaju nabaviti.
Načelnik Zlatko Bakunić
– Trenutno je u pokušaju nabava malčera. Probat ćemo ga kupiti kako bi ga kompletirali s traktorom i kako bi svoje poljske putove i nerazvrstane ceste mogli urediti i očistiti radi lakšeg kretanja stojeva poljoprivrednika – rekao je Bakunić.
Iako je Ministarstvo pripomoglo s kupnjom traktora, malčer će Općina u potpunosti financirati iz vlastitog proračuna. No, kaže načelnik, kupljeni malčer bit će polovan jer novi si ne mogu priuštiti. Za njega će se otprilike izdvojiti 30 do 50 tisuća kuna, ali o cijeni je, smatra Bakunić, još uvijek teško govoriti, najvažnije je samo da malčer bude ispravan. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!