RADOVI NA BOLNICI Uz tri kamere, omogućeno praćenje gradnje uživo!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sigurnim korakom i dalje niče nova zgrada Opće bolnice Bjelovar čiji radovi idu zacrtanim planom. Do sada je tako napravljeno 70 posto radova, a zgrada polako poprima pravu građevinsku konstrukciju. Trenutno su u tijeku zidarski radovi kao i radovi na izvođenju dijela izolacija. Kako bi se tijek radova još pomnije mogao pratiti, Opća bolnica Bjelovar postavila je i tri kamere putem kojih se može pratiti live stream gradilišta nove zgrade.
– Radovi teku prema planu, zamišljenom dinamikom. Trenutno smo na 70 posto radova na izvođenju konstrukcije, počeli smo u podzemnim dijelovima građevine s izvođenjem instalacija i sa završnom obradom zidova, žbuka, pregrada i tako dalje. Planiramo do kraja studenog kompletno zatvoriti građevinu izvana, s gornje strane izvesti slojeve krova, toplinske i hidroizolacije da spriječimo ulazak kiše tijekom jesenskih i zimskih mjeseci. Zatim bi unutra izvodili obrtničke radove, pregrade, podove, stropove, instalacije – rekao je Dragutin Hrg, inženjer gradilišta iz tvrtke Radnik Križevci.
Iako planski, radovi se odvijaju u otežanim uvjetima i to prije svega zbog koronakrize, kaže Darko Jambreković, tajnik uprave Radnik Križevci.
– Radovi dobro napreduju i svaki dan se vidi rast konstrukcije. Radovi se odvijaju u otežanim uvjetima jer imali smo niz problema oko ispadanja pojedinih grupa radnika budući da dosta njih dolazi iz inozemstva, ali mislim da ćemo svakako ispuniti ugovorne obveze i da će Opća bolnica Bjelovar, u skladu s ugovorom, dobiti novi objekt koji će biti vrlo kvalitetan i dignuti razinu zdravstvene zaštite u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – ističe Jambreković.
Projekt doseže vrijednost od 272 milijuna kuna što je ujedno najveća investicija u povijesti grada Bjelovar.
– Gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar najveći je projekt u povijesti grada Bjelovara, ali i Bjelovarsko-bilogorske županije. Vrlo nam je važno da ide tempom koji je zacrtan. Moramo reći da će ovaj projekt donijeti novi standard u zdravstvu, ali će i oplemeniti ukupnu vizuru našeg grada Bjelovara. Mi smo sada postavili i tri kamere koje prate tijek radova, što je i naša obveza prema Europskoj uniji i resornom ministarstvu – kaže župan Damir Bajs.
Ravnatelj Opće bolnice Ali Allouch izrazio je zadovoljstvo radovima koji idu svojim tijekom naglasivši da za vrijeme gradnje nema tehničkih problema u sustavu bolnice kao što nema nikakvih pritužbi ni od strane pacijenata. Svi se nadaju da će takva pozitivna situacija trajati sve do zadnje postavljenih detalja.
Svi zainteresirani radove mogu uživo pogledati na stranicama www.bbz.hr ili www.obbj.hr (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!