NOVE ZARAZE Riječ je o kontaktima prethodno oboljelih osoba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su pristigli nalazi testiranih osoba na SARS-CoV-2 s područja Županije, te su zabilježene tri novooboljele osobe. S današnjim rezultatima na području Županije aktivna su 29 slučaja oboljelih od COVIDA -19, dok se od početka epidemije bilježi ukupno 141 osoba.
Riječ je o osobama s đurđevačkog, koprivničkog i križevačkog područja, koje su bile kontakti ranije zaraženih osoba. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada, a jedna je osoba hospitalizirana na infektološkom odjelu OB Koprivnica.
Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se i nadalje zadržala povoljna epidemiološka situacija.
Županijski Stožer posebno apelira na građane, posebno mlađe osobe da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže se od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!