DRUŠTVENI DOM Mjesni odbor napokon dobio dugoočekivanu svetinju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svi oni koji ovih dana usmjere pogled na društveni dom u Prespi, ugledat će uređen okoliš i postavljeno raspelo. Mještani tog prigradskog naselja bili su jedini koji nisu imali svetinju tako da im je cijeli projekt od velikog značenja. Vrijednost projekta ukupno je iznosila nešto više od 203 tisuće kuna, a radovi su uključivali asfaltiranje ploha oko zgrade veličine 950 metara četvornih, odvodnju oborinskih voda, uređenje manjih zelenih površina i pristupa zgradi te postavljanje raspela ispred doma.
Gradonačelnik Dario Hrebak
– Iako moramo biti pažljivi oko raspolaganja preostalih financijskih iznosa, rekao sam da neke stvari nećemo zaustavljati. Na ruralnom području grada Bjelovara, odlučili smo ljudima omogućiti da imaju primjeren standard koji bi i trebali imati u 21. stoljeću. Možda se nekome na očigled čini da uređenje nije nešto posebno, no mještanima to znači jako puno. Zbog potreba lokalnog DVD-a i odrađivanje vježbi mladih vatrogasaca, uređenje ovog okoliša zaista puno znači – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Zahvalnost i zadovoljstvo ne skriva predsjednik mjesnog doma Prespa Mario Pešić.
– Jako smo zadovoljni ovim uređenjem i što Grad Bjelovar misli na naše potrebe. Od početka svog mandata sam obećao da ću se zalagati za ovaj projekt. Do sada smo bili jedino selo bez ovakvog prostora i sakralnog obilježja – rekao je Pešić.
Kip Isusa za raspelo mjesnom odboru donirao je župnik iz župe u Cigleni Krešimir Žinić. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!