POLICIJSKI IZVJEŠTAJ U proteklom tjednu zabilježeno 19 kaznenih djela

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prošlog tjedna policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirali su 19 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta. Na području Policijske uprave tako su zabilježena dva narušavanja javnog reda i mira čime su počinjena dva prekršaja od strane tri počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira što uključuje svađu, tuču i viku.
U spomenutom razdoblju dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća od kojih su u dvije prometne nesreće dvije osobe lakše tjelesno ozlijeđene i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su nepropisno skretanje, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno pretjecanje, nepropisna vožnja unatrag, nepropisno kretanje vozila na kolniku i ostale greške pješaka.
U prometnim nesrećama, kod vozača, najveća koncentracija alkohola izmjerena je na području Bjelovara gdje je vozač alkotestiranjem imao utvrđenu koncentraciju od 3,49 g/kg alkohola u izdahnutom zraku. Isto tako, na području Policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićen je jedan vozač koji je učestalo činio najteže prekršaje u prometu. Priveden je na nadležni Općinski sud u Bjelovaru, Prekršajni odjel, gdje je mu je određeno zadržavanje od tri dana te je predan u Zatvor u Bjelovaru. Dva vozača smještena su u posebne prostorije radi zadržavanja do otrežnjenja.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!