POMOĆ ŠKOLARCIMA Grad pomaže financijski, no pomoć ne trebaju svi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ljetni praznici se lagano privode kraju. Učenici se spremaju za novu školsku godinu, pa tako, osim udžbenika, u svojim školskim ruksacima prave mjesta i za bilježnice, pribor i sve ostalo što je za školu potrebno. Puno gradova u tome je svojim školarcima odlučilo financijski pomoći. Među takvima je i Bjelovar. Međutim, za razliku od nekih koji osiguravaju sav popratni radni materijal, s obzirom na to da udžbenike osigurava država, Bjelovar je financiranje ograničio. Za učenike nižih razreda tako daje 200 kuna, a za one viših 400. Gradonačelnik Dario Hrebak kaže da se taj model pokazao dobrim što potvrđuje to što je prošle školske godine tu mogućnost iskoristilo tek 70 posto roditelja bjelovarskih osnovnoškolaca, pa zaključuje da pomoć nije svima potrebna.
Gradonačelnik Dario Hrebak
– Nisu svi roditelji zainteresirani da dobiju takvu gradsku pomoć, ima roditelja koji su očito financijski puno jači, rekao bih, nego drugi. Zašto bismo njima, ako oni sami to ne žele, davali 200 ili 400 kuna, kada ima roditelja kojima je ta financijska pomoć puno potrebnija – ističe Hrebak.
Ipak, roditelji svih bjelovarskih osnovnoškolaca ako žele mogu uzeti gradskih 200 ili 400 kuna.
– Jedini uvjet je da roditelj dođe i osobno podnese zahtjev u gradskoj upravi s računom gdje se jasno vidi da su kupljene školske bilježnice, pribor i sve ono što treba – dodaje Hrebak.
Ipak, točan datum od kada će to moći napraviti još uvijek se ne zna.
– Mi možemo očekivati da će uskoro nadležni odjel pripremiti sve potrebno – zaključuje Hrebak.
Do tada, roditelji, svakako sačuvajte račune i budno motrite gradsku web stranicu kako vam javni poziv ne bi promaknuo. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!