BILOGORSKI PUTELJAK SVJETLOSTI U devet općina kreće briga za 240 korisnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Zahvaljujući LAG-u Sjeverna Bilogora, održava se projekt naziva “Bilogorski puteljak svjetlosti”. Njime je predviđeno zapošljavanje 60 žena, i to na području devet općina gdje su počele brinuti o minimalno 240 korisnika. U Velikom Trojstvu održana je početna konferencija o tom uistinu hvalevrijednom projektu, a više o cilju ovog projekta otkrila nam je voditeljica Anamarija Jasek.
Anamarija Jasek
– Cilj je zaposliti teže zapošljive žene, a isto tako imamo žene koje su pripadnice nacionalnih manjina, azilantice i slično. One zapravo od tog posla imaju velike koristi jer se njima, kao dugotrajno nezaposlenim ženama, pruža im mogućnost zapošljavanja. Isto tako, omogućit će im se i osposobljavanje kroz različite programe što će im donijeti bolji položaj na tržištu rada – rekla je Jasek.
Žene će biti zaposlene sve do 19. kolovoza 2022. godine. Projekt je vrijedan gotovo 10 milijuna kuna i jedan je od najvrjednijih na razini države. Financiran je 85 posto iz Europskog socijalnog fonda i 15 posto iz državnog proračuna. Žene su jako sretne što su dobile priliku za zapošljavanje, a to nam je potvrdila i Marica Račan iz Velikog Trojstva
– Za mene to jako puno znači jer imam za kruh i za život. S korisnicima, kojima sam najpotrebnija, radim već gotovo 12 godina s prekidima – kaže Račan.
Marica Račan
Račan dodaje da korisnicima pomaže u svemu i da im je desna ruka, a njihova dobrobit zaposlenim ženama je najbitnija. Od njih svakodnevno dobivaju ogromnu količinu zahvalnosti, a zahvalne su i one što su dobile ovakvu priliku za rad. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!