DOBRA PRAKSA Radne bilježnice i ostali pribor na račun grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Budući da se kupnja udžbenika financira iz državnog proračuna, Grad Čazma ove, kao i prošle godine, nabavlja radne bilježnice, mape za likovni, kutije za tehnički i atlase – za sve učenike OŠ Čazma i područnih škola, i to one redovnog, kao i posebnog programa.

Za tu namjenu iz Gradskog će se proračuna utrošiti oko 300 tisuća kuna.

Budući da opremanje đaka, odnosno kupnja udžbenika, radnih bilježnica i ostalog obveznog školskog materijala predstavlja prilično opterećenje na obiteljske budžete, školske godine 2016./2017. gradonačelnik Grada Čazme donio je odluku kojom je Grad Čazma izravno pomogao roditeljima i skrbnicima svih učenika Osnovne škole Čazma te je za sve učenike Osnovne škole Čazma i svih pet područnih škola, od 1. do 8. razreda, iz Gradskog proračuna Grada Čazme financirana kupnja knjiga.

Gradonačelnik Dinko Pirak (FOTO Grad Čazma)

U to vrijeme, Grad Čazma je bio prvi i jedini grad u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji je proveo takvu odluku.

Pretprošle godine, OŠ Čazma ušla je u eksperimentalni program novog kurikuluma te su prvi i peti razredi dobili udžbenike po novom programu, sedmi razred je bio u STEM području, ali za sve ostale razrede Grad Čazma i dalje je nastavio financirati nabavku udžbenika i radnih bilježnica.

Usto, dodatnih milijun kuna uloženo je u izgradnju i opremanje Istraživačko – volonterskog centra i Parka Arboretum kod Osnovne škole Čazma, a što se financira iz europskog projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kuna.

-Nadam se da kupnjom radnog materijala za sve naše osnovnoškolce barem malo olakšavamo financijsko opterećenje koje je neizbježno početkom svake školske godine. Ova školska godina, na žalost, nastavlja se u posebnim uvjetima, s obzirom na epidemiološku situaciju, čemu se svi moramo prilagoditi. Našim osnovnoškolcima, kao i svim učenicima, studentima, roditeljima te učiteljima, profesorima, odgojiteljima i vrtićancima želim puno sreće i strpljenja, uz nadu da će se situacija normalizirati čim prije što, vjerujem, svi željno očekujemo – poručuje gradonačelnik, Dinko Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!