HREBAK PREDLAŽE Bjelovarskim školarcima viziri umjesto maski

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Najnoviji termin s kojim se građani Hrvatske, ali i drugih zemalja, koriste ove 2020. godine je „novo normalno“. To „novo“ zahvatilo je i školarce, koji su nastavu pratili online, pa se od iste odmarali tijekom ljetnih praznika, a uskoro se ponovno vraćaju u školske klupe. Povratak će biti nešto drugačiji, jer će neizostavan dio školske opreme za učenike, uz školsku torbu, pernicu i tenisice za dvoranu, biti zaštitna maska. Bila ona platnena ili jednokratna dio školaraca će ju na nastavi morati imati, što je i dodatan trošak. Neke škole su stoga najavile kako će osigurati maske. Gradonačelnik Dario Hrebak potvrdio je da je na to spreman i Grad Bjelovar. No, uz prethodnu provjeru jednog detalja.
– Uputili smo dopis da vidimo možemo li ipak koristiti plastične vizire iz razloga što smatram da su oni dugotrajniji, a pružaju jednaku razinu zaštite – kaže gradonačelnik.
Iako Hrebak osobno misli da su viziri bolje rješenje, tu odluku ne želi donijeti sam.
– Konzultirat ćemo se sa strukom i donijeti odluku, ali bit ćemo spremni da svi prije početka nastave dobiju potreban epidemiološki materijal – rekao je Hrebak.
Nova školska godina samo što nije počela, pa će odluku morati donijeti brzo, kako bi
školarci bili spremni i dobro opremljeni. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!