KORONAVIRUS Uz Đurđevac, zaraza opet i u Koprivnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području Koprivničko-križevačke županije od jučer je zabilježeno šest novih slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. Riječ je o četiri osobe s koprivničkog te dvije osobe s đurđevačkog područja. Tri novozaražene osobe su kontakti ranije pozitivnih osoba, a za preostale tri osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

U međuvremenu su tri osobe ozdravile pa je sada na području Koprivničko-križevačke županije ukupno 27 aktivnih slučajeva, dok se u samoizolaciji nalazi 88 osoba. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 149 slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te posebno apelira na mlađe osobe da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze


PODIJELI S PRIJATELJIMA!