KREATIVNI SREDNJOŠKOLCI Snimili film, uloge podijelili i lokalnim novinarima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ljetni praznici za mnoge učenike predstavljaju razbibrigu i bijeg od školskih obaveza, no grupa bjelovarskih srednjoškolaca te je dane iskoristila za vrlo poseban projekt. Dugometražni igrani film „Zapisivači: Pad“ djelo je kojim se već sada ponose svi oni koji su na neki način sudjelovali u filmu. U kratkim crtama, glavni akteri filma su trojica mladih prijatelja koje udalji velik iznos novca. Uz entuzijastične srednjoškolce, u filmu su sudjelovali i odrasli, a svaka lokacija ili traženi materijal koji će pomoći u sceni, bez problema su im uručivani. Jedna od lokacija koja je poslužila za završnu scenu bio je atrij Gradskog muzeja Bjelovar. U toj završnoj sceni, važnu ulogu imali su i bjelovarski novinari koji su za mlade nade imali samo riječi hvale. Zahvalnost nije skrivao niti glavni začetnik i scenarist filma, Petar Klinac, uz kojeg u filmu glume Fran Sokač i Vid Đođo.
Petar Klinac
– Ideja za film došla je još prije četiri godine kada smo za zadaću iz informatike morali napraviti bilo što u Movie Makeru. Moja dva prijatelja Fran i Erik i ja već smo tad odlučili improvizirati i napraviti film. Nakon toga došao je osmi razred gdje nam se u nastavku projekta iz informatike pridružio nastavnik tehničke kulture Goran Kruno Kukolj iz II. osnovne škole. Tako da je ovaj aktualni projekt već treći nastavak naše ideje – kaže Klinac.
Mladi scenarist nije želio otkrivati puno, ali šira slika filma ipak je poznata.
– Sve kreće od trenutka kada svatko od prijatelja dobije 50 tisuća kuna jer su otkrili staru i vrijednu knjigu. Do polovice filma pratimo kako troše taj iznos i kako privlače ljude oko sebe. Međutim, sve postane još gore kada se prijatelji međusobno udalje – kaže Klinac.
Karla Štefan

Jedna od ženskih snaga filma je redateljica glume Karla Štefan.
– Bili su dobri i slušali su me. Inače, upoznala sam Petra u Glazbenoj školi, pitao me želim li sudjelovati u filmu i ja sam pristala. Bavim se kazalištem od osnovne škole i cijelu srednju školu tako da mi je to poznato područje – kaže Štefan.
Nakon što je u muzeju pala zadnja klapa, na red dolazi montiranje za koje Klinac kaže da bi trebalo ići relativno brzo. Premijera ovo uzbudljivog i potpuno bjelovarskog filma planira se krajem ovog mjeseca. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!