NOVA ODLUKA U Đurđevcu i Križevcima se opet otvaraju ambulante

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom koje su upućene na bolničko liječenje, a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba, izvijestio je tamošnji stožer. Tako je na području te županije trenutno ukupno 30 aktivnih slučajeva.

Na današnjoj koordinaciji Stožera civilne zaštite načelnik Ratimir Ljubić je članove izvijestio o tijeku priprema nove školske godine, kazavši kako Županija u suradnji sa školama kojima je osnivač u potpunosti poduzima sve organizacijske aktivnosti kako bi za učenike i nastavnike bile osigurane sve epidemiološke mjere za početak rada. Na sastanku se raspravljalo i o početku pedagoške godine u vrtićima.

Članovi Stožera donijeli su i zaključak o ponovnoj aktivaciji ordinacija specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu koje su zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih koronavirusom privremeno prestale s radom. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i ukazanu potrebu pacijenata, odlučeno je da ordinacije s pružanjem zdravstvene usluge u utorak, 15. rujna, pri čemu će se osigurati primjena epidemioloških protokola koji su na snazi  i u svim ostalim zdravstvenim ustanovama.

Još jučer je pak Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio Odluku kojom je potvrdio Prijedlog koprivničko-križevačkog Stožera o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koje će stupiti na snagu 7. rujna i bit će na snazi 30 dana. Njima će se ograničiti  broj osoba na svadbenim svečanostima na 100 osoba zbog velikog broja upita za održavanje svadbenih svečanosti osoba iz susjednih županija gdje je takva mjera već ranije uvedena. Nadalje u svim zatvorenim prostorima u kojima se odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja, obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

Što se tiče gospodarske djelatnosti, odnosno objekata koji u zatvorenim prostorima obavljaju ugostiteljsku djelatnost posluživanja hrane i pića na njih se i dalje primjenjuju  Odluka o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19  te  Odluka o dopuni Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Sukladno navedenim odlukama mjera obaveznog nošenja maski se ne odnosi na konzumente usluga  restorana i ostale tipova ugostiteljskih objekata, svadbenim svečanostima i sličnim proslavama,  već na javna okupljanja kao što su misna slavlja, koncerti, izložbe i ostala kulturna događanja koja se odvijaju u zatvorenim prostorima.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!