OBNOVLJENA ŠKOLA Još jedna škola spremna čeka novu školsku godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – U ljepšu i obnovljenu školsku zgradu idući tjedan kreću učenici s područja općine Berek. Osnovna škola Berek jedna je od ukupno 12 školskih objekata na području Bjelovarsko-bilogorske županije koja će spremna dočekati novu školsku godinu. Projekt energetske obnove berečke škole vrijedan je 686 tisuća kuna, no uz dodatne radove koji nisu bili obuhvaćeni projektom iznos doseže 900 tisuća europskih i županijskih sredstava.
Foto: BBŽ
– Obnovljeno je krovište, stropovi, postavljena je nova svjetla, a imamo i novu peć za grijanje. Također smo uredili pod u holu, vanjsku ovojnicu škole, temelje, na ulaz su postavljene pločice te je postavljena betonska staza oko škole. Škola izgleda prekrasno. Ono što sada još trebamo je namještaj. Ministarstvo je financiralo sredstva za rad nastavnika, a Županija će financirati sve ono što dodatno u razredima treba promijeniti, a to su ormari, školske klupe, panoi i sve ostalo što će učitelji navesti da im je potrebno za rad – rekla je ravnateljica Dušica Vunić.
Suradnjom Županije i Općine zadovoljan je i načelnik Mato Tonković.
– Suradnja škole, Županije i Općine je od prvog dana od kada je Općine. Kada se prisjetimo 1995. godine vidimo da je kroz sve te godine puno napravljeno, a pogotovo zadnjih par godina – ističe Tonković.
Sljedeći korak je opremanje škole novim namještajem za što će sredstva također izdvojiti Županija.
Foto: BBŽ
– Osnovna škola Berek je škola koja ima jednu sjajnu tradiciju, koja ima i znatan broj učenika i ovo ulaganje je opravdano. Meni je lijepo vidjeti da se takvi projekti odvijaju po cijeloj županiji. Što se tiče samo škole u Bereku, mi planiramo proširenje sadržaja uz dogradnju škole za koju se nadamo da će ići iduće godine, ali u planu je i s općinom napraviti novu školsko-sportsku dvoranu koja bi bila i multifunkcionalni objekt. Time bi bio zaokružen ukupan projekt u Bereku – zaključuje župan Damir Bajs.
Dogradnjom škole omogućila bi se i jednosmjenska nastava za 90 učenika i 31 zaposlenika berečke škole. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!