ODMOR UZ KNJIGU Fotkajte što i gdje čitate

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Za mnoge od nas odmor je već završio, dio vjerojatno već sada barem potiho priželjkuje onaj sljedeći, ali odmor nikada nije gotov uz knjigu. Upravo se tako – “Odmor uz knjigu” zove akcija Knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta iz Garešnice. Sve građane, svoje korisnike, ali i one koji to nisu pozivaju da im do kraja mjeseca na mail pošalju fotografiju knjige koju čitaju i to sa svog omiljenog mjesta za čitanje. Sve pristigle fotografije će biti izložene i u samoj knjižnici i na njenom Youtube kanalu u Mjesecu knjige čiji je ovogodišnji moto “Razlistaj se” s obzirom na to da je posvećen planetu Zemlji. Garešničani su zadatak shvatili ozbiljno, kaže nam ravnateljica knjižnice Maja Dizdarević.
-To su fotografije čitanih knjiga, od ljeta i knjiga koje naši korisnici sada čitaju s njihovog omiljenog mjesta, a sve su snimljene u prirodi, pa nam je to poveznica s glavnom temom Mjeseca knjige – navodi Dizdarević.
Slati se mogu fotografije svih knjiga bez obzira na žanr i na to jesu li za velike ili male. Cilj akcije je potaknuti čitanje jer razloga za čitanje je mnogo, kaže Dizdarević.
-Čitanjem se obogaćujemo, otkrivamo mnogo toga o sebi i tome što bi željeli biti. Razvijamo i oštrinu uma, razvijamo kreativnost, potičemo maštu, proširujemo vokabular, ono nam omogućuje da bolje pamtimo i brže učimo – navodi razloga za čitanje ravnateljica garešničke knjižnice.
U Garešnici svi ljubitelji knjige sada imaju priliku otkriti ne samo što vole čitati nego i gdje je najbolje mjesto za bijeg iz stvarnosti.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!