RAZVOJNA AGENCIJA Kroz tri godine odobreno preko 200 projekata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Razvojna agencija Daruvar već tri godine može se pohvaliti dobrim poslovanjem. Za cilj ima postati centralno mjesto za pripremu i provedbu EU projekata. Uz to, nastoji imati vodeću ulogu u gospodarskom razvoju i poticanju poduzetništva na području grada Daruvara. Kroz dosadašnji rad odobreni su brojni projekti popraćeni vrijednim novčanim iznosima.

– Od osnutka Razvojne agencije odobreno je preko 200 projekata, govorimo o cifri od skoro 60 milijuna odobrenih kuna, a još oko 20 milijuna kuna je u evaluaciji – kaže gradonačelnik Damir Lneniček.

U početku je u agenciji radila tek jedna djelatnica, dok je sada osmero zaposlenih.

– Veliki dio njihovih plaća financira se iz projekata koji jesu ili koji dolaze. Mogu samo pohvaliti njihov rad i drago mi je da nakon priprema ubiremo plodove tog rada. Želim im puno uspjeha i sreće u nastavku i vjerujem da će u ovoj financijskoj perspektivi naći svoje mjesto – kaže Lneniček.

Osim što Razvojna agencija radi za sam grad Daruvar, isto tako pomaže i tamošnjim obrtnicima, poduzetnicima i udrugama. Agencija uz Daruvar, pokriva i općine Sirač, Končanicu i Dežanovac. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!