KORONAVIRUS Četiri nova slučaja zaraze, šest osoba ozdravilo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o dvije osobe s koprivničkog te dvije osobe s križevačkog područja, kontaktima ranije pozitivnih osoba, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

Šest osoba je proglašeno zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području KKŽ su ukupno 33 aktivna slučaja. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 116 osoba. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 172 slučajeva bolesti COVID-19.

Od jučer je u županiji na snazi Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kojom se ograničava  broj osoba na svadbenim svečanostima na 100 osoba, a u svim zatvorenim prostorima u kojima se odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

Što se tiče gospodarske djelatnosti, odnosno objekata koji u zatvorenim prostorima obavljaju ugostiteljsku djelatnost posluživanja hrane i pića na njih se i dalje primjenjuju  Odluka o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19  te  Odluka o dopuni Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Sukladno navedenim odlukama mjera obaveznog nošenja maski se ne odnosi na konzumente usluga  restorana i ostale tipova ugostiteljskih objekata, svadbenim svečanostima i sličnim proslavama,  već na javna okupljanja kao što su misna slavlja, koncerti, izložbe i ostala kulturna događanja koja se odvijaju u zatvorenim prostorima. Odluka je na snazi idućih 30 dana, odnosno do 7. listopada.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!