USPJEŠNI RADOVI Sigurnost prometa u općini uskoro na višoj razini

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Uspješno teku radovi na državnoj cesti DC45 koja prolazi kroz općinu Hercegovac. Riječ je o dionici od tisuću i 200 metara na čijoj su projektnoj dokumentaciji zajedno radile Hrvatske ceste i Općina Hercegovac. Na toj dionici već su izmijenjene plinske i vodovodne instalacije, a nakon trenutnih radova središte općine krasit će novi asfalt te novi nogostup s obje strane ceste.
– Radovi se protežu od centra Hercegovca do križanja sa Županijskom cestom prema Ilovskom Klokočevcu. Investitori su Hrvatske ceste, a vrijednost radova je oko devet milijuna kuna – kaže načelnik Boro Bašljan.
Načelnik Boro Bašljan
Načelnik smatra da će se, nakon što se projekt privede kraju, sigurnost prometa staviti na višu razinu.
– Uređuje se prometnica, proširuje se, a rade se pješačke staze s jedne i druge strane. Što je zaista potrebno ovdje u Hercegovcu koji je postao dio tranzitnog pravca, od mađarske granice prema autocesti A3, gdje prometuje dnevno na stotine šlepera stranih registracija – ističe načelnik.
Uređenje ostatka dionice prema Palešniku planira se nakon izgradnje odvodnje kroz program Aglomeracije Garešnica – Hercegovac. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!