EPIDEMIJA NE POSUSTAJE Na području KKŽ 9 novozaraženih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je devet novih slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba s koprivničkog i križevačkog područja, izvijestio je Stožer civilne zaštite KKŽ.

Jedna osoba je proglašena zdravom, na bolničkom liječenju su dvije osobe,  a u ovom trenutku  na području županije je ukupno 41 aktivni slučaj. Od početka pojave virusa, na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 181 slučajeva bolesti COVID-19.

Na današnjoj koordinaciji Stožera načelnik Ratimir Ljubić je izvijestio članove kako od sutra ponovno s radom kreću timovi koji će kontrolirati provođenje epidemioloških mjera u domovima za starije i nemoćne osobe kojima su osnivač Republika Hrvatska i Koprivničko-križevačka županija, ali i privatne domove te sve druge pružatelje usluga smještaja i organiziranog stanovanja za starije i nemoćne osobe. Timovi koje čine predstavnici županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, socijalni radnici, sanitarni inspektori i inspektori civilne zaštite  će obavljati nadzor na području Križevaca, Đurđevca i Koprivnice.

S obzirom na epidemiološku situaciju bolesti COVID-19 i povećan zdravstveni rizik, Stožer je, nakon razgovora s ravnateljima domova za starije i nemoćne, na današnjoj koordinaciji raspravio i prijedlog o preventivnom pooštravanju epidemioloških mjera i protokola u spomenutim ustanovama radi zaštite zdravlja korisnika i djelatnika, a koji će nakon izrade biti upućeni na sve ustanove u sustavu socijalne skrbi.

Što se tiče početka pedagoške i školske godine, načelnik Ljubić je izvijestio kako organizacija nastave i funkcioniranje sustava protiče u skladu s očekivanjima i bez poteškoća uz poštivanje epidemioloških mjera i protokola. Načelnik je podsjetio i na Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kojom se od ponedjeljka 7. rujna u idućih 30 dana ograničava  broj osoba na svadbenim svečanostima na 100 osoba, a u svim zatvorenim prostorima u kojima se odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obavezno je korištenje maski za lice.

Stožer je na kraju koordinacije uputio poziv građanima da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!