SIGURNO U PROMETU Za najmlađe sudionike policija napravila poseban video

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Započela je nova školska godina, a nastavu ove godine pohađa preko 38.000 prvašića koji će po prvi put postati samostalni sudionici u prometu.

Zbog posebnih epidemioloških mjera, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu odvijati primarno putem modernih tehnologija.

Svaki će prvašić, kroz preventivno-edukativni video „Poštujte naše znakove“, steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznat će ih sa značenjem prometnim znakovima i prometnim pravilima.

U zonama oko škola i dalje će za sigurnost naših prvašića brinuti stvarni prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu.

Iz policije apeliraju na roditelje da svojim mališanima budu primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu, a sve ostale vozače pozivaju na poštivanje prometnih propisa, posebno budite u zonama osnovnih škola i na pravcima kretanja naših školaraca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!