SKORO 15. DOKUART Za vikend sjajni dokumentarci u drive-in kinu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Poslije bjelovarskog Boho parka, dvorišta stambenih zgrada i bilogorskih brežuljaka, Skoro 15. DOKUart stiže na četvrtu i posljednju ovogodišnju lokaciju. Na parkiralištu Dvorane europskih prvaka u Bjelovaru, od petka, 11. do nedjelje, 13. rujna u 20 sati na programu je Drive-in odnosno Auto-kino. Na do sada najvećem filmskom platnu u Bjelovaru, publika će u najboljim europskim dokumentarcima moći uživati iz udobnosti svojih automobila, a besplatne ulaznice moguće je podići na blagajni Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar od 10 do 12 i od 19 do 20 sati.

Kako bi se izbjegle gužve, pozivamo publiku da na parkiralište stigne barem pola sata prije početka projekcije. Iako su sve projekcije besplatne, na parkiralište će se moći jedino uz ulaznicu pošto je broj mjesta ograničen, a svake večeri mjesta će biti za 65 automobila. Dok će se filmovi gledati s desetmetarskog platna, svatko će u svom vozilu na radiju potražiti zvuk. Radijska frekvencija na kojoj će se pronaći zvuk filmova je 104,2 MHz, a uz Grad Bjelovar i Hrvatski audiovizualni centar, pokrovitelj četvrtog dijela festivala je i Austrijski kulturni forum.

Na programu četvrtog dijela Skoro 15. DOKUarta su četiri filma, od čega čak tri hrvatske premijere. U petak su na rasporedu poljske “Ljubavne lekcije”, priča o ljubavi među starijim generacijama, dok su u subotu na programu dva filma. Tridesetominutni “Voziti se” koji prati dvije obitelji zabavljača iz gornje Austrije tijekom priprema i izvedbi njihovih programa na sajmovima te 53-minutni “Unplugged” iz Srbije, egzistencijalistička alegorija o puhanju u lišće koja leluja između najprimitivnijeg instrumenta i najuniverzalnijeg eskapizma kroz glazbu. Za nedjelju i zaključenje Skoro 15. DOKUarta selektorica Rada Šešić izabrala je britanski film “Zajedno smo”. Iako je ovaj dokumentarac koji nas vodi u Južnu Afriku snimljen još 2006. godine, po prvi puta ova se dirljiva priča može pogledati u Hrvatskoj.

Kao što je poznato, zbog epidemiološke situacije festival se ove godine neće održati u jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, već se tijekom ljetnih mjeseci održava na više lokacija u Bjelovaru. Svi ovogodišnji programi besplatni su za posjetitelje.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!