VATROGASTVO Centar je gotov, a uskoro stižu i vozila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Tik do samog kraja realizacije je došao projekt Vatrogasnog centra u Štefanju. Tri godine nakon kandidiranja projekta dobivena je uporabna dozvola i vatrogasci će moći useliti u novi centar. Štefanje zaslužuje takav centar s obzirom na to da je vatrogastvo ondje razvijeno i da se može pohvaliti s čak šest vatrogasnih društava, ističe načelnik Ivo Emić.
FOTO: FACEBOOK OPĆINA ŠTEFANJE
– Na području općine imamo oko 150 obučenih vatrogasaca. Od toga imamo 13 časnika, pedesetak dočasnika te dvadesetak vatrogasaca koji su položili ispite za intervencije – kaže Emić.
Osim s ljudstvom, dobro stoje i s opremom, ali će i nju unaprijediti, navodi Emić.
– Ovaj ili idući mjesec očekujemo i jedno kombi vozilo, a do kraja godine nadam se da ćemo uspjeti dobiti i navalno vatrogasno vozilo za našu vatrogasnu postrojbu. Time bi zaokružili cjelinu vezanu za opremanje – ističe Emić.
Financijsku cjelinu novog Vatrogasnog centra u Štefanju se nadaju zaokružiti do kraja godine. Iako je prije tri godine procijenjena vrijednost iznosila pet milijuna kuna, cijena je narasla do šest i pol milijuna. Najveći dio tog iznosa je povučen iz Programa ruralnog razvoja, dio je Štefanje pokrilo zaduženjem kod HBOR-a, a nadaju se dio povući i iz Fonda za poravnanja Ministarstva regionalnog razvoja. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!