NOVO RUHO VRTIĆA Bolji standard za 150 mališana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Mnogo toga, ne tako lijepoga, dočekalo je ove dane vrtićarce i školarce. Korona im je, neupitno je, uzela mnoštvo dječjih radosti, izleta, druženja i zabave. No, kako bi barem malo svratili pogled sa zabrinjavajućih brojki i straha od budućnosti, u Grubišnom Polju ovih dana pogled je uprt u obnovljenu staru, ali i dograđenu novu zgradu dječjeg vrtića. No, prije toga bilo je nužno odraditi neke preduvjete.
– Prije svega smo jednim dijelom vlastitih sredstava pripremali vrtić u Velikim Zdencima znajući da ulazimo u projekt. Tako da su i tamo uložena određena financijska sredstva, no direktno iz proračuna – rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Hvalevrijedan projekt namijenjen najmlađim Grubišnopoljcima višemilijunska je priča čija realizacija je trajala više mjeseci.
– Više od devet milijuna kuna uloženo je u obnovu starog i dogradnju novog vrtića. Vrtić ima sasvim novo ruho, novu opremu, sportsku dvoranu na otvorenom i zatvorenom prostoru i izuzetno kvalitetnu opremu – kaže Mađeruh.
Gradonačelnik je zahvalio izvođačima radova jer je projekt izvršen u roku, a uz roditelje i djelatnike vrtića, najsretniji ovim projektom su vrtićarci. Naime, njih 150 od ponedjeljka je krenulo u dva objekta Dječjeg vrtića Tratinčica Grubišno Polje. No, dobrobitima tu nije kraj – realizacija ovog projekta donosi i nova zapošljavanja.
– Prostorno je povećan duplo u odnosu na stari vrtić i samim time poboljšani su uvjeti rada. Vjerojatno će se u vrtiću morati zaposliti još nekoliko ljudi, a od toga koristi neće imati samo djeca već ćemo imati i neke nove sadržaje – kaže Mađeruh.
Koliko je poznato, lista čekanja za upis nema, a jedna od lijepih vijesti je da se broj djece u vrtićima povećao bez obzira što natalitet u kraju nije veći. To znači kako sve veći broj roditelja vrtić ipak smatra pozitivnim i obveznim dijelom odrastanja svoje djece. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!