KORONI UNATOČ Sprema se 23. Obrtnički i gospodarski sajam KKŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KRIŽEVCI – U Križevcima je održana prva sjednica Organizacijskog odbora 23. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije kojoj je predsjedao župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora. Članovi Odbora raspravili su o aktualnim mogućnostima organizacije 23. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije te je s obzirom na trenutne epidemiološke okolnosti donesen zaključak kako će se ove godine organizirati sajam prodajnog karaktera na otvorenom u kućicama i na štandovima. Sajam će se u prilagođenom formatu održati 13. i 14. studenog na Strossmayerovom trgu u Križevcima.

Župan je naglasio značaj i tradiciju koji Obrtnički i gospodarski sajam ima za Koprivničko-križevačku županiju te je istaknu važnost kontinuiteta promocije obrtnika i gospodarstvenika s područja županije.

-Na ovaj način ćemo i u izvanrednim okolnostima koje je uzrokovala pandemija koronavirusa,  pomoći malim proizvođačima da promoviraju svoje proizvode jer mnogi od njih žive upravo od prodaje na sajmovima – napomenuo je Koren te dodao kako će predloženi  format ovogodišnjeg sajma biti održan sukladno svim epidemiološkim mjerama i uputama.

Na sjednici je predloženo da se inicijativa održavanja manjih sajmova istog formata predloži i Gradu Koprivnici uz Dan grada i Gradu Đurđevcu zajedno s manifestacijom Dani voća te će, ukoliko bude interesa, proizvođači imati prilike svoje proizvode promovirati i u druga dva grada županije. Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije će kao nositelj tehničke organizacije u idućih desetak dana provesti anketu i provjeriti interes obrtnika za ovakav model održavanja sajmene aktivnosti  te će se sukladno rezultatima donijeti i konačna odluka o održavanju vodeći računa o aktualnoj epidemiološkom stanju na području  županije.

Sjednici Organizacijskog odbora su uz župana prisustvovali i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn sa suradnicima, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, direktor HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, pročelnici resornih županijskih upravnih tijela  te predstavnici Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice grada Križevaca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!