ZA LAKŠI POČETAK U Virovitici se pobrinuli i o najsitnijim detaljima vezanima uz nastavu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Kaže se da je od kolijevke, pa do groba najljepše đačko doba. Koliko je ove školske godine uz sve mjere školarcima lijepo teško je reći, ali ono što je sigurno da je roditeljima virovitičkih osnovnoškolaca barem dijelom sa školskim troškovima pomogao Grad Virovitica.

– Grad Virovitica je putem Ministarstva znanosti i obrazovanja nabavio udžbenike, a iz vlastitih smo sredstava, uz pomoć Virovitičko-podravske županije, nabavili sve ostale radne materijale koji su obavezni za nastavu, osim mapa za tehnički odgoj, no za to su roditelji na vrijeme bili obaviješteni. Sve ostale materijale obvezne u redovnoj školi, udžbenike i radne bilježnice, učenici će dobiti na klupama i to najkasnije drugi tjedan nastave. Zbog javne nabave nažalost nije moglo prije – rekao je pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Ova školska godina je specifična, pa je i Virovitica morala nabaviti i određenu dodatnu opremu.

– Grad Virovitica osigurao je četiri tisuće perivih maski. Svaki učenik od petog do osmog razreda s područja grada Virovitice će dobiti po četiri perive maske i u svakoj ustanovi će na ulazi biti beskontaktni dezinfekcijski uređaji kao i dezinfekcija u svakoj učionici – rekao je Bjelica.

I školska prehrana se provodi po novom normalnom.

– Školska prehrana djelomično će biti organizirana u školskim restoranima, a djelomično u razredima, ovisno o školi – kaže Bjelica.

Zbog epidemioloških mjera i u Virovitici su morali povećati broj autobusnih linija.

– Sukladno potrebama, povećat ćemo prijevoz s četiri nova autobusa odnosno autobusne linije kako bi djeci osigurali socijalnu distancu u autobusima – navodi Bjelica. Roditelje to, ističe Bjelica, neće dodatno koštati.

– Sve dodatne troškove koji se tiču sredstava za dezinfekciju, prijevoza i osoblja snosi Grad Virovitica – rekao je Bjelica.

Oni čija djeca pohađaju produženi boravak također ne moraju strahovati.

– Sukladno mjerama Zavoda za javno zdravstvo i uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja krenut ćemo s dnevnim boravkom za učenike prvih razreda, a sukladno epidemiološkim mjerama proširivat ćemo ga na druge, treće i četvrte razrede. Za najmlađe koji su sada krenuli u školu i koje roditelji ne mogu ostaviti same kod kuće,  osigurat ćemo dnevni boravak. U svakoj školi će biti po jedna skupina sa p dva odgajatelja – napominje Bjelica.

Zaboravilo se nije niti na virovitičke sportaše, iako će i oni morati prihvatiti neka nova pravila.

– Načelan dogovor je da ćemo omogućiti obavljanje sportskih djelatnosti u sportskim dvoranama, ali ne prvi tjedan u kojem bi škole trebale profunkcionirati. Od drugog tjedna s tim bi se trebalo krenuti prema posebnom rasporedu. Sukladno naputcima Zavoda za javno zdravstvo i prioriteta za početak natjecanja pojedinih klubova i uzrasta – zaključuje Bjelica. (D. Mlinac)

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!