NOVA DONACIJA OB Bjelovar dobila novi multifunkcionalni uređaj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Najmlađi Lions klub u Hrvatskoj, onaj iz Bjelovara, ponovno je dokazao svoju hvalevrijednu praksu doniranja Općoj bolnici Bjelovar. Situacija s Covidom rezultirala je da te donacije budu i više no potrebne pa se tako najnovija odnosi na transportni monitor vitalnih funkcija vrijedan 33 tisuće i 350 kuna. Akcija kojom je iznos prikupljen trajala je dva tjedna, a u njoj je ukupno sudjelovalo 145 donatora, kaže predsjednica kluba Natalija Vodopija.
burst
– Akciju smo vremenski ograničili kako bi bila koncentrirana i kako bi imali neki vremenski okvir. Najviše donatora bilo je s područja Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, ali je bilo dosta donatora i iz cijele Hrvatske. Zahvaljujemo se i drugim članovima Lions klubova koji su donirali. Odlučili smo se za ovaj aparat u dogovoru s Općom bolnicom Bjelovar. Naša intencija bila je donirati nešto što će ostati trajno u vlasništvu bolnice. Ne nešto što je isključivo vezano uz Covid 19 već nešto što je trajno korisno s obzirom na sredstva koja smo prikupili – rekla je Vodopija.

Na ovoj vrijednoj donaciji zahvalio se doktor Davor Malčić.
– Radi se o monitoru vitalnih funkcija gdje ime dosta govori samo za sebe. Uglavnom koristi se za praćenje pulsa, tlaka, respiracije u minuti, oksigenacije. Ima više funkcija i može se koristiti na brojnim odjelima intenzivnog karaktera. Sretni smo na dobivenoj donaciji – ističe Malčić.
U ovo vrijeme, napominje Malčić, takav uređaj potreban je i Covid odjelu, no isto tako, Malčić se nada da on bude korišten što je manje moguće. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!