PROGRAM POTICANJA GOSPODARSTVA Općina osigurala 150 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Program poticanja gospodarstva – tema je o kojoj se pomno razgovaralo na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Siraču. Iako se prvotno razmatralo o iznosu od 300 tisuća kuna za tu namjenu, vijeće je ipak odlučilo da se za početak iznos prepolovi.
– Za Program poticanja gospodarstva osigurali smo 150 tisuća kuna. Odnosi se na male gospodarstvenike koji će se putem našeg natječaja na tu mjeru moći javiti. Očekujemo dobar odaziv jer već sada imamo zainteresiranih – rekao je načelnik Branimir Miler.
Gospodarstvenici bi mogli dobiti od 30 do 70 tisuća kuna, no sve ovisi o tome što se potiče. Sljedeći korak koji bi se uskoro trebao provesti je spomenuti natječaj odnosno Javni poziv za poticanje gospodarstva.
– Imamo zainteresiranih za primjerice opremanje radione, strojeva, određenu infrastrukturu. Ima hrpa toga, no sve ovisi o puno detalja koji se nalaze u pravilniku – kaže Miler.
Vijećnici su također uskladili i sadržaj Odluke o komunalnom redu te je sada, ističe načelnik, sve usklađeno sa zakonskim okvirom. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!