PRORAČUNSKE ROŠADE Izvanredne troškove ‘pokrili’ novcem za Dane krumpira

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Zbog usvajanja polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna, održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Hercegovac. Zbog koronakrize, realizacija proračuna je znatno lošija od prethodne godine, što nije neočekivano, svjestan je toga i prvi čovjek Općine Hercegovac Boro Bašljan.
– Druga bitna točka bio je rebalans proračuna. Točnije, došlo je do preraspodjele između stavki unutar proračuna gdje konačni iznos od 10 milijuna kuna nismo mijenjali – kaže Bašljan.
Prvenstveno se promjena odnosi na prostor koji će se uređivati za Udrugu umirovljenika, a natječaj je pokazao da će biti potrebno više sredstava nego što je prvotno predviđeno. Osim tog povećanja, ove je godine bilo i više tretiranja komaraca. Kako bi se osigurala sredstva za spomenute promjene, došlo je do preraspodjele.
– Dani krumpira su otkazani tako da smo sa stavke organizacije Dana krumpira preselili iznose na druge stavke – rekao je Bašljan.
U proračunu se moralo pronaći i dovoljno sredstava za još jednu nepredviđenu stvar.
– Iznos od 35 tisuća kuna namijenili smo kontroli kvalitete zraka u Hercegovcu – kaže Bašljan, dodajući kako je mjerenje Općina odlučila napraviti zbog negodovanja dijela žitelja Hercegovca koji su se požalili kako se iz bioplinskog postrojenja smještenog u poduzetničkoj zoni širi neugodan miris. Budući da inspekcija koja je izašla na teren, nije ustanovila nepravilnosti u radu, preporuka je da lokalna samouprava naruči mjerenje kakvoće zraka, što je sada i učinjeno. Rezultati se očekuju. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!