ZBOGOM LISTAMA ČEKANJA Otvoren novi dječji vrtić u Garešnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Vrtićke liste čekanja su u povijest poslali u Garešnici i to gradnjom novog vrtića koji je ovih dana otvorio svoja vrata. Ispod crte se godišnje našlo šezdesetak mališana, a kako novi objekt može primiti više od stotinu djece, tog problema više ne bi trebalo biti. Na to je ponosan gradonačelnik Josip Bilandžija.
-Imamo otprilike 1400 metara kvadratnih, četiri jasličke skupine, tri vrtićke, 116 djece. To govori koliko je vrtić bio potreban – ističe Bilandžija.
Dječji vrtić Maslačak sada uz matični, novi objekt ima i tri područna – po jedan u Garešnici, Garešničkom Brestovcu i Hercegovcu, a ukupno ima 261-og polaznika. Osim što su riješili problem lista čekanja novim vrtićem je i standard podignut na visoku razinu, ističe ravnateljica Maja Jurković.
FOTO Krugoval Garešnica
-Otvaranjem ovog objekta smo dobili nove uvjete koji su po svim standardima. Djeca su dobila novu opremu, didaktiku, veliko prostrano dvorište, terase – navodi Jurković.
Zadovoljna je ravnateljica, a još su zadovoljniji vrtićanci – Bubamare, Pčelice, Lavići i Zvjezdice među kojima je i Evelin. Novi vrtić je, kaže, puno ljepši od onog staroga.
-Zato što nisu bile tako lijepe igračke u starom vrtiću – objašnjava zašto je novi vrtić bolji Evelin.
U nove, ljepše igračke i novi dovoljno velik prostor uloženo je gotovo 13 milijuna kuna. Pet i pol je iz svog proračuna osigurao Grad Garešnica, a ostatak je povučen iz EU fondova. Garešnički vrtić je tek jedan od brojnih sagrađenih na taj način, kaže državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova Velimir Žunac.
-Time smo predškolski odgoj digli na jednu višu razinu, ne samo u Garešnici nego u brojnim drugim sredinama u Hrvatskoj. Više od 500 vrtića je što izgrađeno, što dograđeno, što obnovljeno i to je zaista jedan velik iskorak u odnosu na stanje koje smo imali prije – ističe Žunac.
Iskorak zahvaljujući kojem je došlo i do novog zapošljavanja. Samo u garešničkom novom vrtiću je otvoreno 15-ak novih radnih mjesta.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!