OTVORENE PONUDE ZA STADION Početak gradnje već u studenom?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas su otvorene ponude za prvu fazu izgradnje novog bjelovarskog stadiona. Pristiglo ih je šest, a bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak otkriva kako ga veseli što je najpovoljnija za oko 1,2 milijuna kuna manja od prvotne procjene troškova. Riječ je o ponudi bjelovarske tvrtke Demaring d.o.o., vrijednoj 12.263.813,97 kuna. Samo nekoliko kuna skuplja ponuda je zajednice ponuditelja koju predvodi garešnička tvrtka Novi stan d.o.o., te ona iznosi 12.271.559,78 kuna. Za posao izgradnje stadiona konkurirali su zajednički i bjelovarska Hidroregulacija i križevački Radnik, s ponudom vrijednom 12.372.313,52. Slijedi zagrebačka Tekton gradnja s ponudom od 13.143.392,05 kuna, potom GT Jura iz Virja čija procjena troškova iznosi 13.207.381,21 kuna, te zajednica ponuditelja na čelu s tvrtkom Begeom Inženjering, čija ponuda vrijedi 13.382.593,74 luna. Stručno povjerenstvo u sljedećih nekoliko dana detaljno će analizirati svaku pristiglu ponudu te potom donijeti odluku u konačnom odabiru izvođača.

-Vjerujem kako će postupak dalje teći bez problema te kako bismo stadion mogli početi graditi već početkom studenog. Iz ovoga se vidi da je bila ispravna naša odluka da ne gradimo stadion onako kako je prvotno planirano i kad su troškovi izgradnje bili predviđeno na 30 milijuna kuna, već da idemo s izgradnjom u fazama – kaže gradonačelnik Hrebak, koji se ovakvim uštedama nada i u sljedećim fazama radova te procjenjuje kako ukupni troškovi ne bi trebali biti veći od 20 milijuna kuna.

-Osim na ovoj prvoj fazi radova, ranije smo uštedjeli milijuna kuna prilikom izgradnje pomoćnog terena. To pokazuje ono što nas prati od početka mandata, a to je činjenica da dobro promišljamo kako utrošiti svaku kunu poreznih obveznika – kaže Hrebak.

Inače, prva, faza gradnje za koju su upravo pristigle ponude, podrazumijeva izgradnju kompleksa tribina i svlačionica. Druga faza, za koju bi javna nabava trebala krenuti početkom iduće godine, podrazumijeva izgradnju glavnog terena, a vrijednost joj je procijenjena na 7 milijuna kuna. I na koncu, treća faza podrazumijeva izgradnju parkirališta, a trebala bi biti vrijedna oko 3 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!