PRODAJA ZEMLJIŠTA Natječaj u 12 katastarskih općina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Grad Grubišno Polje raspisao je javni natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske. Natječaj je objavljen 8. rujna na službenim stranicama Grada i na oglasnoj ploči te traje 30 dana.
– Raspisuje se natječaj u 12 katastarskih općina. Ukupno je to površine oko 260 hektara. Ono što je odlukom, ali i samim programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem doneseno jest da se 50 hektara omogućuje po jednom zakupniku kao ukupna površina za zakup – kaže Tony Dvoržak iz gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo.
Interesa, tvrdi Dvoržak, ima jako puno.
– Inače, radi se već o trećem takvom raspisanom natječaju za zakup na području Grubišnog Polja. Osim toga, radi se i na usklađivanju podataka zemljišnih knjižnih stanja kako bi se stekli uvjeti za prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta. U budućem vremenskom razdoblju bit će i taj natječaj za prodaju – kaže Dvoržak.
Važno je napomenuti u kakvom stanju poljoprivrednici mogu zateći zemlju, ali i koja je obveza poljoprivrednika, kao i njihova pogodnost u tom slučaju.
– Postoje katastarske čestice koje su obrasle. Ako se sa zakupnikom sklopi ugovor, zakupnik je dužan i obvezan u roku od dvije godine raskrčiti to poljoprivredno zemljište i privesti ga funkciji poljoprivredne proizvodnje dok se njemu umanjuje ukupna godišnja cijena zakupnine u odnosu na troškove koji su procijenjeni – rekao je Dvoržak.
Taj dio se unaprijed može vidjeti i provjeriti, upozorava Dvoržak. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!