LAKŠE SE DIŠE Od danas ni školarci u KKŽ na nastavi ne trebaju maske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Od danas ni učenici škola na području Koprivničko-križevačke županije ne moraju nositi maske na nastavi. Odlučio je tako tamošnji Stožer civilne zaštite. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kaže kako se nastava u školama odvija bez poteškoća, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

-Stožer je u tom pogledu, temeljem preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz suglasnost epidemiološke struke donio Preporuku o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama, osim u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike – poručuju iz Stožera.

Maske su i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu. U razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera.

Preporuka će se primjenjivati od danas, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije,  Stožer će donijeti odluku o ponovnom uvođenju obaveze nošenja zaštitnih maski unutar učionica.

Stožer je donio i Preporuku za treninge/utakmice u školskim sportskim dvoranama na području Koprivničko-križevačke županije koja se odnosi na provedbu mjera prilikom aktivnosti sportskih klubova u sustavu natjecanja tijekom epidemije koronavirusa. Preporuka će se također primjenjivati od  srijede na sve školske-sportske dvorane za organizaciju treninga i utakmica sportskih  klubova u sustavu natjecanja, a obuhvaćaju mjere vezene za prostorno-organizacijske uvjete objekta, higijenu prostora i detaljne epidemiološke upute za sportaše i djelatnike klubova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!