OLAKŠANJE ZA ŠKOLARCE Grad osigurao izdašne iznose

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Škola je započela, a svi se nadaju kako će ona, ove školske godine i potrajati, te kako neće biti zatvaranja i online provođenja. Tome se nadaju i u Grubišnom Polju gdje su u proračunu osigurali izdašna sredstva ne bi li olakšali školarcima i njihovim roditeljima brojne izdatke.
– Svi oni koji upišu prvi razred srednje škole dobit će za potrebe nabavke knjiga tisuću kuna od Grada, planirali smo da će nekih 50 tisuća kuna biti dovoljno. Ukoliko bude, taj kriterij ćemo zadržati – rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Pomoć je osigurana i za osnovnoškolce.
– Zajedno s Osnovnom školom osigurali smo radne bilježnice i mape. Za to je utrošeno nešto manje od 300 tisuća kuna. Ravnateljica me izvijestila da su učenike dočekale sve knjige i radne bilježnice na stolu – kaže Mađeruh.
Inače je već tradicionalan običaj da gradonačelnik sa suradnicima prvog dana nastave posjeti i obiđe školarce i poželi im uspješnu školsku godinu. No, ove je godine sve potpuno drugačije. Unatoč svemu, prvi čovjek grada je uvjeren da uspjeh kod najmlađih Grubišnopoljaca neće ni ove godine izostati. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!